Weekmakers
in Gietvloeren

Zitten er weekmakers in gietvloeren? En zijn ze schadelijk?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Weekmakers in kunststof gietvloeren

Kunststofvloeren worden bijna altijd vergezeld door weekmakers. Lang heerste het beeld dat weekmakers slecht voor de gezondheid waren en in zekere zin was dat ook. Echter staat de tijd niet stil en ontwikkelt de technologie ook door. De weekmakers van tegenwoordig worden ook wel bio-weekmakers genoemd. Deze bevat geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een vloerproduct waar deze weekmakers veelal gebruikt worden is een PVC-vloer. Praktisch gezien geldt voor elk kunststof product dat er weekmakers in zitten. Een kunststof gietvloer zal dus ook een klein deel weekmakers bevatten. Hoe de verhoudingen hiervan precies zijn, leggen we u graag uit.

Gietvloeren zonder weekmakers

Allereerst zijn er verschillende soorten gietvloeren. Niet iedere gietvloer is een kunststof gietvloer, waardoor er dus niet in iedere gietvloer weekmakers zitten. Een voorbeeld van een gietvloer die niet uit kunststof bestaat is een cementgebonden gietvloer. Deze vloeren zijn over het algemeen wat harder. Beton ciré is ook een gietvloersoort dat geen weekmakers bevat. Deze gietvloersoort heeft als eigenschap dat het meer uitgesmeerd wordt in plaats van gegoten.

Polyurethaan (PU) Gietvloeren

De gietvloer die wel uit kunststof bestaat is de PU gietvloer. PU is een afkorting van polyurethaan, een kunststof die wordt vervaardigd uit aardolie. Een PU gietvloer staat bekent om haar flexibiliteit en haar vermogen om werking in een woning te doorstaan. Wanneer u op een PU gietvloer loopt, zult u merken dat de vloer zacht aanvoelt. De vloer wordt bijzonder comfortabel genoemd omdat het naast het zachte element ook de eigenschap heeft de warmte van de omgeving snel aan te nemen. Vloerverwarming werkt dan ook uitstekend met een PU gietvloer.

Veilige gietvloeren met bio-weekmakers

Een PU gietvloer bestaat voor tachtig procent uit natuurlijke materialen. Dat maakt de vloer duurzaam. De overige twintig procent is het kunststof element, om de vloer zo flexibel te maken. Slechts een minimaal percentage hiervan zijn weekmakers. Om kunststof te kunnen laten bewegen zijn weekmakers nodig. PVC stroken zijn bijvoorbeeld erg flexibel door toevoeging van de bio-weekmakers. Om gietvloeren goed te kunnen gieten en de flexibiliteit te behouden is het belangrijk dat daar een klein deel aan bio-weekmakers toegevoegd worden. Omdat wij uitsluitend het beste voor onze klanten willen, zijn deze weekmakers door een strenge keuring gegaan, om er voor te zorgen dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Met trots kunnen wij zeggen dat onze gietvloeren veilig en betrouwbaar zijn, een vloer waar u een leven lang mee vooruit kunt.

Met een gerust hart kiezen voor een Knulst Gietvloer

Bent u gek op de look van een gietvloer, maar aarzelt u toch bij het woord weekmakers? Een goed alternatief zijn onze cementgebonden gietvloeren of een vloer van beton ciré. Een andere optie is dat u kunt uitwijken naar keramische tegels, een volledig natuurproduct. In onze showroom kunnen wij u voorzien van een uitgebreid en compleet advies. We beantwoorden al uw vragen omtrent weekmakers en andere belangrijke zaken en we nemen met u alle opties voor uw toekomstige vloer door. Van harte welkom bij Knulst Vloeren!

494