Wat kost een gietvloer
per vierkante meter?

Alle informatie over de aanschaf van uw gietvloer

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat kost een gietvloer?

De vraag ‘wat kost een gietvloer’ is misschien wel de meest gestelde vraag in vloerenwereld. Echter is het wel een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. Dit heeft te maken met allerlei factoren, waarvan de belangrijkste de oppervlakte van de vloer is.

Arbeid bij gietvloeren

Voordat we überhaupt iets kunnen zeggen over de kosten van een gietvloer, is het belangrijk eerst iets te weten over hoe een gietvloer in elkaar zit. Dit zal uiteindelijk inzicht geven in de prijs van een gietvloer. Een gietvloer wordt opgebouwd uit drie of meer lagen. Elke laag heeft een aantal uren tijd nodig om te drogen, met als gevolg dat er elke dag een laag geappliceerd wordt. Er moet hoogstwaarschijnlijk geëgaliseerd worden, waarna de primer aangebracht wordt. Primer dient ervoor om de daarop volgende lagen goed te laten hechten. De daarop volgende lagen die aangebracht worden, zijn lagen die de kleur van de gietvloer bepalen. Afhankelijk van het soort gietvloer zijn dit er twee of meer. Elke laag neemt een dag werk in beslag, in verband met de droogtijd. Ten slotte wordt er een 2 componenten laklaag aangebracht, die de vloer waterafstotend en praktisch onverwoestbaar maakt.

Offerte voor een gietvloer

U kunt zich voorstellen dat het appliceren van een gietvloer een arbeidsintensief proces is. Wanneer een gietvloer geappliceerd wordt op slechts een klein oppervlakte, zijn onze applicateurs slechts korte tijd aan het werk en lange tijd aan het wachten. Gaat het om een grotere ruimte, dan wordt de situatie omgedraaid. De applicateur is dan langere tijd aan het werk en de droogtijd valt dan in de nacht.

Naarmate het oppervlak groter is, zal de gietvloer per vierkante meter relatief voordeliger zijn. Het is zonder aanvullende informatie over de woning en de specifieke ruimtes echter bijzonder moeilijk om een realistische prijs te geven voor een gietvloer. Op basis van oppervlakte, soort en arbeidstijd werken wij graag een vrijblijvende offerte voor u uit. Onze gietvloer-adviseurs voorzien u graag van vrijblijvend deskundig advies. Welkom in onze showroom!

506