Waarom een Gietvloer?

Lees alle redenen om een gietvloer te kopen.

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Wanneer u een vloer gaat kopen, dan bent u waarschijnlijk bewust bezig met het feit dat u een aankoop gaat doen zeer zichtbaar zal zijn in uw woning. Het is om die reden erg prettig om te weten dat de vloer die u kiest ook een vloer is voor de lange termijn. Een gietvloer is zo’n vloer, die jaren meegaat en ook nog eens esthetisch tijdloos is. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom een gietvloer de perfecte vloer is voor in iedere woning. Maar houdt hierbij altijd in uw achterhoofd, ook vloeren zijn een kwestie van smaak. 

1. Gietvloeren zijn flexibel en stevig

Het eerste dat gesteld kan worden is dat gietvloeren zowel stevig als flexibel zijn. Nu is er natuurlijk onderscheid tussen de verschillende gietvloeren. Zo zijn PU (polyurethaan) gietvloeren flexibeler en voelen ze zachter aan dan een cementgebonden gietvloer of beton ciré. In nieuwbouwwoningen, waarvan bekend is dat ze vaak nog enkele millimeters werken, komt een PU gietvloer helemaal tot zijn recht. Doordat alle gietvloeren over het algemeen stevig zijn, gaat het ook niet snel kapot, wanneer er bijvoorbeeld een voorwerp dat zwaar is op zou vallen. 

2. Een gietvloer kan in elke ruimte

Is het altijd al een droom geweest om dezelfde vloer door het gehele huis te hebben liggen? Met een gietvloer is dit mogelijk. Waar hout of laminaat uitermate ongeschikt is voor badkamers, kan een gietvloer zelfs op het douchegedeelte geappliceerd worden. In een keuken hoeft geen rekening gehouden te worden met eventuele vlekken en in de woonkamer zorgt het voor een rustige basis. Werkelijk voor iedere ruimte is een gietvloer geschikt. 

3. Een gietvloer gaat lang mee

Zoals al gezegd werd, is een gietvloer een aankoop voor de lange termijn. Doordat het een slijtvaste vloer is, gaat deze jaren mee. Daarnaast is het uiterlijk van een gietvloer tijdloos en zal het dus niet snel gaan vervelen in uw woning. Alle opties op interieurgebied staan open met een gietvloer, omdat het een stabiele basis voor uw woning is. 

4. Een gietvloer is onderhoudsarm

Een vierde reden die absoluut genoemd moet worden is dat een gietvloer makkelijk te reinigen is. Dat maakt de vloer onder andere geschikt voor in keukens, waar meer dan eens geknoeid wordt. Water of andere vloeistoffen zijn geen issue voor de gietvloer. Wanneer u een gezin met jonge kinderen hebt is een eenvoudig schoon te houden vloer erg prettig. Niet alleen omdat kinderen snel iets zullen morsen, maar ook omdat zij veel van hun tijd op de grond spelend doorbrengen. Ten slotte is het ook in combinatie met huisdieren een ideale vloer, omdat haren of vuil makkelijk te verwijderen zijn. 

5. Gietvloeren zijn kleur- en slijtvast

De vijfde reden die we moeten noemen is dat het een slijtvaste en kleurvaste vloer is. Een kwalitatieve gietvloer herkent u aan het niet verkleuren van een vloer. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat iedere vloer iets verkleurd, maar omdat dit zeer gelijkmatig gebeurt zal dit niet opvallen. Het vergelen zal bij een kwalitatieve gietvloer echter niet snel voorkomen. Ook enorme slijtage komt niet frequent voor bij gietvloeren van een behoorlijke kwaliteit. Slijtage kan voor een deel voorkomen worden door viltjes onder meubels te bevestigen en een goede schoonloopmat aan te schaffen. Zand op een gietvloer werkt namelijk als een soort schuurpapier, waardoor slijtage versneld. Desondanks haalt u met een gietvloer een enorm slijtvaste vloer in huis die bestand is tegen allerhande omstandigheden.

Veel meer voordelen van gietvloeren

Naast bovengenoemde punten zijn er nog veel meer voordelen te noemen van gietvloeren. Wat denkt u bijvoorbeeld van de succesvolle combinatie van een gietvloer met vloerverwarming? En wist u dat beiden door Knulst Vloeren geleverd en gelegd worden? Benieuwd of een gietvloer bij uw persoonlijke leefstijl en woonsituatie past? Maak dan een afspraak in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek. Liever eerst oriënteren? Vraag dan het gratis inspiratie magazine aan of bekijk de inspiratie-pagina. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.

488