Voordelen
van een Gietvloer

Waarom kiezen voor dit type vloer?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Welke voordelen heeft een gietvloer?

Voordat een vloer aangeschaft wordt, wil men de voor- en nadelen van een bepaalde vloer graag op een rijtje hebben. Om dit voor u te vergemakkelijken hebben we alle voordelen van een gietvloer voor u op een rijtje gezet. Houdt u vast, want dat zijn er nogal wat. We kunnen eigenlijk wel concluderen dat een gietvloer de perfecte vloer is voor ieder interieur.

Onderhoud van een gietvloer

Allereerst de praktische voordelen. Voor sommigen is schoonmaken een hobby, anderen griezelen erbij. Het moet zo nu en dan gebeuren, maar met een gietvloer haalt u zeker weten een onderhoudsarme en makkelijk te reinigen vloer in huis. De vloer is waterdicht en daarom perfect voor in een keuken, badkamer of toilet. Op veel vloeren kan water of vocht niet te lang blijven liggen omdat vlekken zich dan zullen vormen, maar bij gietvloeren is dit geen probleem. Daarbij komt dat ze naadloos zijn en daarom veel beter bestendig zijn tegen vuil. Vuil hoopt zich normaliter op in nerven of voegen, maar maakt bij een gietvloer geen schijn van kans. Dit alles maakt een gietvloer tot een hygiënische vloer, waar ook mensen met allergieën van zullen profiteren. Het schoonmaken van een gietvloer bestaat slechts uit dagelijks stofzuigen en af en toe dweilen. Over het algemeen is een gietvloer ook erg krasvast. Natuurlijk kunt u voorzorgsmaatregelen nemen om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden, zoals een schoonloopmat en viltjes onder meubels.

Gietvloer met vloerverwarming

Naast praktische voordelen heeft een gietvloer ook voordelen die fijn zijn voor woongemak en uw interieur. Een gietvloer heeft namelijk de eigenschap dat het zacht aanvoelt, waardoor uw woongemak verhoogd wordt. Combineer dit met vloerverwarming en uw gietvloer is perfect blootsvoets te betreden. Naast dat het comfort verhoogd wordt, is een gietvloer ook een hele veilige keuze. Een PU gietvloer staat er namelijk om bekend dat het brandwerend is. Veiligheid en comfort gaan bij deze gietvloer hand in hand, een betere combinatie kan men zich niet wensen. Het voordeel aan een gietvloer is dat er voor ieder wat wils is. Voor elke interieurstijl is een type gietvloer te bedenken. Het is zelfs mogelijk om een eigen gietvloer samen te stellen, of te personaliseren door middel van flakes.

Voordelen van gietvloeren op een rij

Zo zijn er al heel wat voordelen van gietvloeren voor u genoemd. Duizelt u het allemaal een beetje, dan staan ze hier nog eens kort genoemd:

 1. Eenvoudig in onderhoud;
 2. Makkelijk te reinigen;
 3. Waterdicht;
 4. Naadloos;
 5. Hygiënisch;
 6. Krasvast;
 7. Uitstekende combinatie met vloerverwarming;
 8. Voelt erg zacht aan;
 9. Brandwerend;
 10. Toepasbaar in elke interieurstijl;
 11. Unieke designs en kleuren mogelijk.

Onze gietvloeradviseurs kunnen u alles vertellen over de vele mogelijkheden van gietvloeren.

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd geworden naar de vele mogelijkheden met gietvloeren? Vraag dan een gratis inspiratie magazine aan of bekijk onze inspiratie-pagina. Beiden staan boordevol met recent opgeleverde gietvloeren bij onze klanten thuis. Zo kunt u voorafgaande aan een bezoek aan onze showroom alvast op uw gemak oriënteren. 

Tijd voor een bezoek aan onze showroom? Maak dan een afspraak. Onze adviseurs vertellen u graag onder het genot van een kopje koffie alles wat nodig is om een juiste keuze te kunnen maken. Welkom bij Knulst!

485