Vloerverwarming
en Gietvloeren

Een succesvolle combinatie

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Vloerverwarming een ware trend

Vloerverwarming is een trend die zo ver ingezet is dat we bijna geen enkele woning meer zonder zien. De onlangs verbouwde, of nieuwgebouwde woningen bevatten vloerverwarming. Daarmee doet direct de volgende vraag zich voor, namelijk: welke vloer kan en werkt het best met vloerverwarming? Nu is het zo dat veel vloeren gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming, van PVC tot tegels en van gietvloeren tot jawel, ook hout. Met de vraag welke vloer het best met vloerverwarming werkt, wordt vaak bedoelt: hoe goed wordt de warmte doorgelaten.

Rc-waarde Gietvloeren

Dit heeft te maken met de Rc-waarde van een vloer. Hoe lager het getal, hoe beter de warmtedoorlaatbaarheid. Voor uw verbeelding: een PU gietvloer heeft een Rc-waarde van 0,02, in tegenstelling tot een massieve houten plank die een Rc-waarde van 0,18 heeft. Mocht u twijfelen of een gietvloer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, dan is uw twijfel bij deze weggenomen. Een gietvloer is namelijk een uitstekende vloersoort in combinatie met vloerverwarming. Dat komt omdat zij in diverse laagjes met een totale dikte van 2 tot 3 mm aangebracht wordt. De laag die zich tussen het oppervlak en de vloerverwarming bevindt is dan erg dun, waardoor de warmte snel naar het oppervlak stijgt en er in mum van tijd een comfortabele warmte verspreidt.

Gietvloer ideaal met vloerverwarming

Doordat de warmte bij een gietvloer zich snel verspreidt, is het een ideale vloer om over vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen. Vloerverwarming als hoofdverwarming wil zeggen dat er geen radiatoren meer aan de wand hangen en alle verwarming vanuit de vloer komt. Een voordeel hiervan is dat de warmte zich gelijkmatig door uw woning verspreidt, omdat vloerverwarming door een gehele ruimte gelegd wordt.

Een gietvloer is een strakke vloer, verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Een gietvloer voelt vaak zacht en comfortabel aan. Dit gevoel van comfort wordt versterkt wanneer u de gietvloer combineert met vloerverwarming. Blootsvoets zal de vloer dan aangenaam aanvoelen en ook in combinatie met kinderen die op de vloer spelen maakt u met vloerverwarming onder uw gietvloer een uitstekende keuze.

Kwalitatieve gietvloer inclusief vloerverwarming

De angst bestaat bij sommigen dat een gietvloer zal gaan scheuren of barsten wanneer er vloerverwarming onder ligt. Dit willen wij bij Knulst Vloeren koste wat het kost voorkomen. Daarom voorzien wij u, bij aanschaf van een vloerverwarming van ons, altijd van een stookprotocol. Volgt u dit nauwkeurig op, dan is het risico dat uw gietvloer zal gaan scheuren als gevolg van vloerverwarming minimaal.

Van alle verschillende soorten gietvloeren kunnen wij zeggen dat ze uitstekend werken met vloerverwarming. Of dit nu een Polyurethaan (PU) gietvloer is of beton ciré, werkelijk alles is mogelijk. Alle soorten gietvloeren worden in een dunne laag aangebracht en met het juiste stookprotocol heeft u jaren plezier van uw vloerverwarmingssysteem én uw gietvloer. Bestaan er toch nog twijfels of wilt u verder geïnformeerd worden over de vele mogelijkheden van gietvloeren en vloerverwarming, dan kunt u terecht bij onze adviseurs. Zij zijn specialisten op gebied van zowel vloerverwarming als gietvloeren en kunnen u een eerlijk beeld geven.

Inspiratie en showroom

Benieuwd naar alle stijlvolle mogelijkheden met gietvloeren inclusief vloerverwarming? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine vol met stijlvolle interieurfoto's bij onze klanten thuis aan. Liever online geïnspireerd worden? Check onze inspiratie-pagina op deze website.

Bent u uitgekeken? Dan heten wij u hartelijk welkom in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek onder het genot van een kop koffie. Onze adviseurs staan u dagelijks graag te woord. Welkom bij Knulst!

466