Prijzen van
een Gietvloer

Wat maakt de prijs van een gietvloer?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een gietvloer?

Een vloerkeuze gaat over stijl, praktische voordelen en niet te vergeten de prijs. Dit is niet alleen bij gietvloeren zo, maar bij alle vloeren wordt hier aan gedacht. Deze drie aspecten komen terug bij veel dingen die voor een woning gekocht worden, van keuken tot badkamer en van bank tot vloer. Een stijl is vaak een kwestie van smaak en meer te weten komen over de praktische voordelen van een vloer kan gerealiseerd worden door eenvoudigweg in te lezen. De prijs van een vloer zit echter wat ingewikkelder in elkaar. Dit is een combinatie van het soort gietvloer, de arbeidsuren en de oppervlakte van de ruimte(s) die geappliceerd moeten worden.

Soorten gietvloeren

Binnen gietvloeren onderscheiden we diverse soorten. Zo zijn er breed gezegd cementgebonden gietvloeren en kunststof gietvloeren. Deze twee soorten zijn elk weer onder te verdelen in aparte gietvloeren. Zo hebben we in de cementgebonden categorie beton ciré, egaline en een mix van cementgebonden met een klein beetje hars. Kunststof gietvloeren onderscheiden we voornamelijk in epoxy en polyurethaan. Elke gietvloer heeft zo zijn unieke eigenschappen en dat is ook terug te zien in de prijs. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld een vloer die sneller zal verkleuren, waardoor dit zijn uitwerking heeft op de prijs van deze vloer. We kunnen garanderen dat de prijs-kwaliteit verhouding van onze gietvloeren allemaal te verantwoorden zijn.

Arbeidsuren bij Gietvloeren

Naast de soorten gietvloeren telt ook de oppervlakte van de ruimte(s) waar de vloer geappliceerd moeten worden mee. Dat spreekt voor zich, zegt menig klant. Echter is het bij gietvloeren het geval dat hoe groter het oppervlak waarop de gietvloer geappliceerd moet worden, hoe lager de prijs relatief zal worden. Kort gezegd doet men net zoveel dagen over een gietvloer in meerdere ruimtes van een woning en een gietvloer in slechts een badkamer. Dat komt doordat elke laag met gietvloermengsel moet uitharden, waar een bepaalde wachttijd aan verbonden is. Men moet dan op die ene badkamer een hele dag wachten, terwijl in geval van meerdere ruimtes de ene ruimte kan drogen terwijl er in de andere ruimte nog gewerkt wordt. Zoals blijkt is het leggen van een gietvloeren een arbeidsintensief proces.

Vrijblijvende prijsopgave voor gietvloeren

Kort samengevat kunnen we zeggen dat de prijs van gietvloeren een simpele optelsom is. Arbeidsuren, oppervlakte, het soort gietvloer en de daarbij behorende materialen worden opgeteld. Echter zorgt deze specifieke optelsom er voor dat er niet een standaard prijs voor gietvloeren genoemd kan worden. Natuurlijk bent u van harte welkom bij ons in de showroom, waar u al uw mogelijke wensen aan onze adviseurs kunt doorgeven. Zij zullen dan een vrijblijvend prijsvoorstel voor u uitwerken, een prijs die voor u gepersonaliseerd is.

507