Onderhoud
van een Gietvloer

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Op het moment dat u uw keuze voor een gietvloer bevestigd hebt, gaat het echte werk beginnen. De vakmannen komen bij u thuis langs en appliceren de gietvloer voor u. Vanaf dan valt de vloer onder uw verantwoordelijkheid en kunt u ervan gaan genieten. Wellicht vraagt u zich af, hoe groot is die verantwoordelijkheid. Specifieker gezegd: wat moet ik allemaal aan mijn gloednieuwe gietvloer doen qua onderhoud? Kort gezegd, weinig tot helemaal niets.

Een gietvloer is een naadloze vloer die dus heel weinig onderhoud behoeft. Vanwege de transparante toplaag wordt het een bijzonder sterk eindproduct. De opbouw van de vloer bestaat uit een primer, twee à drie kleurlagen en de tweecomponenten lak die we dus ook wel de transparante toplaag noemen. Doordat de vloer naadloos is, gaat vuil zich niet ophopen in eventuele kieren of voegen. Het onderhoud aan een gietvloer kunnen we onderscheiden in preventief onderhoud en droog- en nat onderhoud. 

Preventief onderhoud van Gietvloeren

Preventief onderhoud omvat dat onderhoud dat u pleegt ter bescherming van uw vloer. Onder preventief onderhoud verstaan wij onder andere het gebruik van een kwalitatieve schoonloopmat. Door gebruik te maken van een schoonloopmat beperkt u de hoeveelheid vuil, zand en vocht dat naar binnen gelopen wordt. Zand en dergelijke vuiligheid werkt als schuurpapier en zorgt ervoor dat uw vloer eerder zal verslijten. Hetzelfde geldt voor stoelen en ander meubilair dat veelvuldig over de vloer geschoven wordt. Beperk de schade die dit aan kan richten door viltjes onder dit meubilair te bevestigen. 

Droog en nat onderhoud aan uw gietvloer

Droog onderhoud aan uw vloer kan onder andere door regelmatig te stofzuigen met een zachte (parket)borstel. Een ander voorbeeld van droge reiniging is reinigen met een microvezeldoek. Dit neemt veel vuil op. We adviseren uw gietvloer eenmaal per week, indien nodig, te reinigen met een dweil of mop en het door ons voorgeschreven onderhouds- of reinigingsmiddel. Over het algemeen kan een gietvloer bijzonder goed tegen vocht en zal de vloer dit niet opnemen. Alcoholische dranken hebben de neiging om vervelende vlekken achter te laten. We adviseren om deze binnen een half uur te verwijderen, om dit te voorkomen.

Schoonmaakadvies van Knulst Vloeren

Wanneer u bij Knulst een gietvloer aanschaft zult u die altijd in combinatie met een heldere en complete onderhoudsinstructie krijgen. Zo weet u altijd wat u kunt doen om zo lang mogelijk te genieten van uw nieuwe gietvloer. Ook zit onze serviceafdeling de hele week voor u klaar om u te voorzien van een gedegen advies.

Showroom en Inspiratie

Benieuwd naar de stijlvolle mogelijkheden met gietvloeren? Bezoek dan onze showroom en bekijk het uitgebreide gietvloeren assortiment. Of vraag een gratis vloeren inspiratie magazine aan. Welkom bij Knulst Vloeren!

508