Nadelen
van een Gietvloer

Waarom (niet) kiezen voor dit type vloer?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Welke nadelen heeft een gietvloer?

Wanneer u op zoek gaat naar een vloer, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een eerlijk advies. Een advies dat u de voor- en de nadelen van een vloer vertelt. Bij Knulst Vloeren bent u verzekerd van zo’n eerlijk advies, omdat wij u naast de voordelen ook de nadelen van een gietvloer kunnen vertellen. Al moeten we eerlijk zeggen dat deze nadelen nog niet zo makkelijk te noemen en op een hand te tellen zijn. Daarnaast zijn de nadelen voor eenieder persoonlijk te interpreteren, want wat voor de één een nadeel is, kan voor de ander een voordeel zijn. En schrikt u vooral niet van deze nadelen, want voor elk van deze is een oplossing te vinden.

Allereerst is een gietvloer op dit moment een trend, waardoor velen geneigd zijn een dergelijke vloer aan te schaffen. Omdat de vloer jaren meegaat, zal hij ook lang in uw huis blijven liggen, wellicht ook wanneer de trend overgewaaid is. Gelukkig is een gietvloer heel neutraal verkrijgbaar, waardoor het eigenlijk in iedere interieurstijl past en erg tijdloos is. 

Scheurvorming in gietvloeren

Een van de meest genoemde nadelen is dat de kans op scheurvorming groter is bij een gietvloer. Dit is te verklaren door het feit dat het een naadloze vloer is en kan gaan werken. De minimale werking in een woning kan voor frictie zorgen, wat zich vervolgens uit in de vorm van scheuren. Maar ondanks dat het te verklaren is, blijft een scheur in uw gietvloer allesbehalve leuk. De eerste stap in het voorkomen van scheuren in uw gietvloer is het aannemen van een gespecialiseerde gietvloerapplicateur. Een applicateur die zijn vak verstaat zal er alles aan doen om scheurvorming te voorkomen. Daarnaast zijn er verschillende soorten gietvloeren, waarbij het ene soort meer kans heeft op scheurvorming dan het andere soort. 

Het leggen van een gietvloer

Het aanleggen van een gietvloer wordt verspreid over meerdere dagen. Dat komt omdat een gietvloer van 5 lagen elke dag een laag zal krijgen. Dit heeft te maken met de droogtijd die elke laag behoeft. Afhankelijk van welke vloer u laat leggen, zal het bij andere vloeren ook meerdere dagen in beslag nemen. Het kost nu eenmaal tijd om een vloer te leggen in een woning, voor de ene vloer wat meer dan de andere. In de showroom kunnen onze adviseurs u precies vertellen hoelang het duurt om een vloer van een bepaald aantal vierkante meters te leggen.

Wanneer u een gietvloer bij ons aanschaft zult u een zeer complete voorbereidingsinstructie krijgen voor wanneer wij de gietvloer komen appliceren. Dit heeft voornamelijk te maken met het risico op stofjes en vliegjes in uw net aangebrachte en natte gietvloer. Het risico bestaat namelijk dat wanneer er ramen openstaan tijdens het aanbrengen van de gietvloer er stof in komt. Door de voorbereidingsinstructie nauwkeurig op te volgen, door onder andere ramen en deuren gesloten te houden, is dit voor een groot gedeelte te voorkomen. 

Gietvloeren in iedere ruimte

Een gietvloer die u door uw hele woning laat leggen zal rendabeler zijn dan een gietvloer voor slechts in bijvoorbeeld het toilet. Dit komt omdat het een arbeidsintensieve vloer is. Ondanks het kleine oppervlak zullen de applicateurs meerdere dagen terug moeten komen voor het aanbrengen van de verschillende lagen. Een gietvloer in meerdere ruimtes zal echter niet veel verschillen van andere vloeren in dezelfde ruimtes. Sterker nog; dit zal de totaal-prijs per vierkante meter behoorlijk drukken. Het is dus altijd aantrekkelijker om een gietvloer in meerdere ruimtes te laten aanbrengen.

De nadelen van gietvloeren op een rij

Bent u het overzicht kwijtgeraakt na al deze informatie? Hieronder vindt u een overzichtelijk lijstje met daarin de nadelen. Vergeet vooral niet ook de voordelen te bestuderen, zodat u op basis van beide tot een weloverwogen beslissing kunt komen.

  1. Het is een modegevoelige vloer;
  2. Scheurvorming is een risico;
  3. Aanbrengen van een gietvloer wordt verspreid over meerdere dagen;
  4. Stof in uw gietvloer;
  5. Meest rendabel op een groter oppervlak. 

Ook door middel van een adviesgesprek kunt u goed geïnformeerd worden over de vele mogelijkheden van gietvloeren en krijgt u een volledig beeld.

Showroom en inspiratie

Benieuwd geworden naar alle stijlvolle mogelijkheden met gietvloeren? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine, boordevol met inspirerende interieurs bij onze klanten thuis, aan. Nu alvast oriënteren? Bekijk dan de inspiratie-pagina op deze website.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw persoonlijke woonsituatie? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom. Onze vloerspecialisten staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van gedegen advies over gietvloeren. Welkom bij Knulst Vloeren!

486