Kleurvaste
Gietvloeren

Zoekt u kwaliteit? Dan bent u bij Knulst aan het juiste adres!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Kunnen gietvloeren verkleuren?

Niemand zit te wachten op een vloer die na verloop van tijd verkleurd. Omdat een vloer een keuze voor in ieder geval een lange tijd is en vaak de eyecatcher van een woning, wil men hier ook jaren plezier van kunnen hebben. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat er inderdaad vloeren zijn die kunnen verkleuren. Echter is de esthetische waarde van deze vloeren dan zo laag, dat Knulst Vloeren er voor gekozen heeft deze niet in woningen te leggen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een epoxy gietvloer. Deze vloer is meer geschikt in een bedrijfshal, waar de slijtvastheid van de vloer belangrijker is dan de esthetische waarde.

Kleurvaste en kleurstabiele gietvloeren

Dit roept hoogstwaarschijnlijk de vraag op: welke gietvloeren zijn dan wel kleurvast? Allereerst dient u bij het kopen van een gietvloer op te letten op de omschrijving van uw kleurvaste gietvloer. Alleen een kleurvaste gietvloer verkleurd daadwerkelijk niet. Soms wordt de omschrijving kleurstabiele gietvloer gegeven, maar bij een kleurstabiele gietvloer kan in de toekomst ernstige verkleuring optreden.

Alifatische of aromatische gietvloeren

Onder de PU gietvloeren, ook wel de kunststof of kunsthars gietvloeren genoemd, is de alifatische gietvloer degene die niet verkleurd. De harder in deze gietvloer is transparant, in tegenstelling tot de bruine harder van een aromatische gietvloer. Omdat de alifatische PU gietvloer een transparante harder heeft, zal er geen verkleuring optreden. Een andere factor die de doodsteek voor een vloer kan zijn, is Uv-straling. Door deze straling kan met name in de buurt van raampartijen en deuren verkleuring optreden. Al onze PU gietvloeren hebben echter een hoge Uv-weerbaarheid, waardoor ook deze vorm van verkleuring niet of nauwelijks meer kan optreden.

Cementgebonden gietvloer

Naast PU gietvloeren is ook de cementgebonden gietvloer een veelgevraagde vloer. Het verschil met de PU gietvloer is dat deze in plaats van kunststof met cement gebonden wordt. Dit verandert de eigenschappen van de vloer iets. Zo is een cementgebonden gietvloer iets robuuster en harder dan PU. Gelukkig mogen we de cementgebonden gietvloer ook kleurvast noemen. Deze vloer is dus ook uitermate geschikt om jaren mee vooruit te kunnen.

Kleurvaste gietvloeren van Knulst

Met zowel een PU gietvloer als een cementgebonden gietvloer haalt u een kleurvaste, slijtvaste en onderhoudsarme gietvloer in huis. De ideale vloer als rustige basis van uw woning en zeker en vloer waar u nog jaren plezier van kunt en zult hebben. Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de nieuwste trends en alle specificaties van onze gietvloeren. Zij kunnen u dan ook alles vertellen over gietvloeren en de bijbehorende kenmerken.
 

509