Welke gietvloer
past bij u?

Bekijk ons grote assortiment gietvloeren

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Gietvloeren van Knulst

Gietvloeren zijn populairder dan ooit. Dit unieke type vloer komt in veel soorten en maten. Bij Knulst vindt u altijd de gietvloer die bij u past. Maak kennis met ons ruime assortiment van verschillende soorten en kleuren. Er is altijd een gietvloer geschikt voor uw woning, budget en mogelijkheden.

Over de gietvloer

De gietvloer is type vloer dat gegoten of gespaand wordt aangebracht. Zo’n vloer bestaat dus uit vloeibaar materiaal dat moet uitharden. Na het verharden van de vloer ontstaat een volledig naadloos resultaat. De gietvloer is daarmee volledig egaal. En dat is nu juist waarom dit type vloer steeds meer toeneemt in populariteit.

De geschiedenis van gietvloeren

Van oorsprong gebruikte men gietvloeren met name in fabriekshallen en bedrijfsruimtes. Dit type vloer is namelijk gemakkelijk te onderhouden. Bovendien kan de gietvloer goed tegen vocht en is een beschadiging geen probleem. Sterker nog: volgens velen voegt het een bepaalde charme toe aan de vloeren.

Nu zien we gietvloeren steeds meer voorkomen in woningen. Ze passen onder andere uitermate goed bij een modern of industrieel interieur. Dat wil overigens niet zeggen dat u ze niet kunt combineren met andere woonstijlen. Juist door het grote aanbod aan soorten en kleuren is er voor elke smaak een type te vinden. Bij Knulst kunt u onder andere in onze showroom en op onze website veel voorbeelden zien van wat er mogelijk is in de wondere wereld van gietvloeren.

De voordelen van een gietvloer

Als het aankomt op gietvloeren dan zijn de voordelen zeer uiteenlopend. De populariteit van dit vloertype heeft met meer te maken dan het uiterlijk:

  • Onderhoud: gietvloeren zijn erg makkelijk te onderhouden. Dagelijks stofzuigen is aan te raden en bij vlekken kunt u de dweil pakken. Daarvoor kunt u speciaal schoonmaakmiddel voor gietvloeren gebruiken, dat Knulst altijd meelevert. Verder hoeft u niets te doen om lang van een mooie vloer te genieten. Groot onderhoud is niet nodig. 

  • Uiterlijk: gietvloeren hebben een uniek uiterlijk met een geheel naadloos en glad oppervlak. Ze zijn daardoor goed te combineren met verschillende woonstijlen. 
  • Veelzijdigheid: de gietvloer is geschikt voor elk type woning en voor elke ruimte in huis. Zelfs in een appartement kunt u een gietvloer plaatsen. 
  • Vloerverwarming: gietvloeren zijn uitermate goed te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming is zuiniger, duurzaam en dankzij de gietvloer wordt de warmte goed geleid door de hele woning. 
  • Waterdicht: een glas water laten vallen? Geen probleem met een gietvloer, want dit type vloer is waterdicht. U kunt zelfs een gietvloer in de douche leggen. 
  • Slijtvast: gietvloeren zijn doorgaans elastisch en wendbaar. Een beschadiging in de vloer ziet u daarom niet zo snel. De elasticiteit zorgt er tevens voor dat de vloer comfortabel aanvoelt aan de voeten. 
  • Geluiddempend: gietvloeren kunnen gecombineerd worden met geluiddempende ondervloeren. Ze kunnen dankzij deze combinatie onder andere voor geluidsreductie zorgen als u in een appartement woont.

Zoals u ziet, heeft de gietvloer dus een aantal sterke voordelen ten opzichte van andere vloeren. Bovendien heeft het aanschaffen van een gietvloer bij Knulst Vloeren nog meer unieke voordelen.

De voordelen van een gietvloer van Knulst

Knulst Vloeren staat voor kwaliteit. Wij leveren alleen vloeren van de beste merken, gemaakt van de beste materialen. Daarmee is Knulst een duurzame keuze. Onze gietvloeren gaan lang mee. Daarom krijgt u bij Knulst een garantie van maar liefst 2 tot 5 jaar (afhankelijk van welk type vloer) op niet alleen de vloer, maar ook het leggen. Onze deskundige vloerleggers hebben jarenlange ervaring en zorgen altijd voor het beste resultaat.

Bij Knulst ontzorgen we u volledig in het proces van het kiezen en plaatsen van de juiste gietvloer. Onze gietvloeren kunt u onder andere bekijken op de website en in onze showroom. Ervaren adviseurs zitten klaar om u te helpen in uw keuze. Het plaatsen van de gietvloer gebeurt snel maar nauwkeurig. Zelfs als u vloerverwarming bij uw vloer wil aanschaffen, kunt u bij Knulst terecht. Zo heeft u alles onder één dak en op één overzichtelijke factuur.

Soorten Gietvloeren

Er zijn meerdere soorten gietvloeren om uit te kiezen. Bij Knulst bieden we drie opties, elk met unieke voordelen en eigenschappen:

Polyurethaan gietvloer (PU gietvloer): dit type wordt ook wel de kunststof gietvloer genoemd. De vloer is gemaakt van een flexibel soort kunststof en is uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen. De flexibiliteit zorgt ervoor dat de vloer makkelijker meebuigt.

PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in betonlook en unikleur. Die laatste is in elke gewenste RAL-kleur te maken. Er is dus volop keuze en er zijn zelfs verschillende toevoegingen om uit te kiezen. PU gietvloeren bieden veel mogelijkheden.

Cementgebonden gietvloer: Cementgebonden gietvloeren worden gemaakt met een combinatie van cementachtig materiaal met kleurpigment, en vezels. De cementgebonden gietvloer is het type vloer dat het meeste overeenkomt met de ouderwetse industriële werkvloer. Als u dus op zoek bent naar die uitstraling, dan is dit de vloer voor u.

Een cementgebonden gietvloer wordt met de jaren mooier doordat erop geleefd wordt en er gebruikssporen ontstaan. Dat is de charme van dit type vloer. Een cementgebonden gietvloer is minder geschikt voor nieuwbouwwoningen omdat vaak de dekvloer nog werkt nadat de woning gebouwd is.

Beton ciré gietvloer: dit type vloer heeft een artistieke uitstraling. Het wordt met de hand gespaand aangebracht. Daardoor ontstaat een licht reliëf waardoor iedere vloer uniek is. In dit type vloer ziet u de hand van de meester. U kunt de beton ciré gietvloer zelfs op de wand aanbrengen, waardoor het bijvoorbeeld ideaal is in de badkamer.

Iedere gietvloer wordt met de hand aangebracht. Een volledig smetteloze, strakke vloer is dus nooit het resultaat. Dat is juist de charme van de gietvloer en met name de beton ciré gietvloer. 

Gietvloer laten leggen

Bij Knulst Vloeren kunt u niet alleen terecht voor de perfecte vloer maar ook voor het laten leggen. Er zijn verschillende kleuren en soorten beschikbaar, die allen door onze ervaren gietvloer-applicateurs worden aangebracht in de woning.

Een nieuwe gietvloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Dat kunnen er wel 5 of 6 zijn, afhankelijk van het type gietvloer, de woning en de overige omstandigheden. Elke laag heeft ongeveer een dag nodig om te drogen. De uiteindelijke toplaag is een beschermende transparante lak die de vloer beschermt tegen inloop van vuil en vloeistoffen.

De gietvloer is bij een temperatuur van 20 graden Celsius na ongeveer 16 uur beloopbaar. Na drie dagen is de vloer volledig mechanisch belastbaar. Na een volle week is de vloer volledig bestand tegen vloeistoffen.

Kies uw gietvloer bij Knulst Vloeren

Wilt u ook een gietvloer laten leggen? Zoals u nu weet, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Onze adviseurs vertellen u graag over alle mogelijkheden en welke vloer het beste bij u past. Daarvoor kunt u een bezoek brengen aan onze showroom. U kunt natuurlijk ook digitaal of telefonisch contact opnemen als u interesse hebt in een gegoten vloer. Bekijk ons inspiratie magazine en ontdek alles over uw nieuwe vloer!

1168