Gietvloeren
en huisdieren

Zijn gietvloeren en huisdieren een geschikte combinatie?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Is een gietvloer geschikt met huisdieren?

Een huisdier is een belangrijke factor om mee te rekenen wanneer u uw interieur vernieuwt. Of het nu een verbouwing is of een compleet nieuwe woning waar u naar toe verhuist, uw huisdier zal er zijn plekje moeten vinden. De keuze voor items in het interieur zullen dan ook goed doordacht moeten worden. Want is die mooie plant wel handig? Wanneer de kans groot is dat uw pup er in gaat graven? Of welke vloer kan het best gecombineerd worden met een huisdier?

In geval van huisdieren dient een vloer aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de vloer bestand zijn tegen vocht, in geval van een aquarium, en tegen zuren, in geval van een jong dier dat zijn behoefte zo nu en dan per ongeluk op de vloer doet. De kans dat uw huisdier verhaard is ook aannemelijk, dus ook met hygiëne dient rekening gehouden te worden. Krassen zijn snel gemaakt, dus zorg ervoor dat u een vloer in huis haalt die krasbestendig is. Welke vloer voldoet nu aan al deze eisen? Er zijn een aantal vloeren die hier aan kunnen voldoen, waarvan de gietvloer er een is.

De toplaag van gietvloeren

Een gietvloer wordt altijd afgewerkt met een twee-componenten laklaag, waardoor de vloer waterdicht wordt. Deze toplaag is ijzersterk, waardoor het ook zuren tegenhoudt. Wanneer we dit toepassen op het hebben van huisdieren, zult u zien dat dit veel voordelen met zich mee brengt. In geval van een aquarium kan het zijn dat er water gemorst wordt. Dit trekt niet in de vloer en laat geen nare vlekken achter. Urine van huisdieren bevat zuren die voor de meeste vloeren zeer schadelijk zijn. Echter is de laklaag van een gietvloer hier tegen bestand, waardoor ook hierdoor geen vlekken op zullen treden. In geval van agressieve vloeistoffen als urine is het wel zaak dat u het niet te lang laat liggen. We raden het aan om dit binnen een half uur van de vloer te verwijderen, omdat de zuren dan in de toplaag zullen gaan bijten.

Gietvloeren zijn naadloos en hygiënisch

Hygiëne is een groot pluspunt van gietvloeren. Omdat de vloer naadloos is, zal vuil en haren zich niet ophopen in de voegen, naden of nerven van een vloer. Wanneer uw dier verhaard is dit eenvoudig te verwijderen met een stofzuiger en ook dweilen is geen enkel probleem op een gietvloer. Het eenvoudige aan een gietvloer is dat er bij reiniging geen ingewikkelde onderhoudsmiddelen komen kijken, waardoor het gemak vergroot wordt.

Huisdieren hebben vaak scherpe nagels, waardoor krasvorming eerder optreedt dan in een huishouden zonder huisdieren. Om zo lang mogelijk plezier van uw vloer te hebben, raden we dan ook aan om een vloer te nemen die krasbestendig is. Op een gietvloer zullen niet snel krassen optreden, wederom door de toplaag. Een veilige vloer voor lang plezier, samen met uw huisdier.

Gietvloer met vloerverwarming

Ten slotte wilt u natuurlijk dat uw huisdier zich helemaal thuis voelt op de nieuwe vloer en er zijn eigen plekje krijgt. Een gietvloer draagt hier aan bij, omdat het enerzijds voor een rustige omgeving voor uw huisdier zorgt. Anderzijds voelt de vloer zacht en warm van zichzelf aan, doordat het de omgevingstemperatuur aanneemt. Ook vloerverwarming wordt uitstekend geleid, waardoor uw huisdier een comfortabel plekje op de grond kan innemen.

Gietvloeren Showroom

Benieuwd naar alle mogelijkheden met gietvloeren? Plan dan uw bezoek in onze showroom. Samen met onze adviseur kunt u dan alle details bespreken. U ontvangt bij Knulst Vloeren altijd vrijblijvend deskundig advies. Dat is in geval van huisdieren zeer wenselijk, zodat u een gedegen keuze kunt maken bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Welkom bij Knulst!

502