Betonlook Gietvloeren
Beton Ciré

Zichtbaar ambachtelijk meesterwerk

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Ambachtelijke Gietvloer met hand van de meester

Een Betonlook Gietvloer Beton Ciré (ook wel Base Beton, Leefbeton of Woonbeton genoemd) is een hoogwaardig en waterdicht, cementgebonden vloerproduct. Dit type gietvloer wordt niet gemengd met water maar met een speciale hars waardoor de vloer uitermate sterk en flexibel wordt. De eindafwerking gebeurt door middel van een speciale sealer in combinatie met een 2-componenten PU-lak. Door de aparte samenstelling kan een Beton Ciré vloer op nagenoeg elke stabiele ondergrond worden aangebracht. Een moderne en ambachtelijke betonlook uitstraling met grenzeloze designmogelijkheden voor bijvoorbeeld uw badkamer, woonkamer, keuken, toilet of bedrijfsruimte. Beton ciré is zeer geschikt voor toepassing op wanden, vloeren, meubels, bladen en trappen.

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is een beton ciré gietvloer zeer sterk en bovendien watervast. Deze combinatie  maakt een base beton / woonbeton / leefbeton gietvloer uitermate geschikt voor vele mogelijkheden en toepassingen. Beton ciré wordt steeds vaker toegepast in bijvoorbeeld badkamers en keukens. Het blijft echter wel raadzaam om langdurig contact met vocht / water met een beton ciré vloer te vermijden. Water in combinatie met zeephoudende producten kunnen na langere tijd ingewerkt te hebben zelfs de beschermlaag van beton ciré aantasten.

Slijtvast

Beton ciré is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt als eindafwerking een coating aangebracht. Dankzij de coating is base beton / woonbeton / leefbeton zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. De speciale coating zorgt er voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd blijft tegen onder andere aceton, thee, koffie, wijn en natuurlijk water.

Naadloos

Beton ciré is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels en plavuizen geen voegen. In de douche, badkamer of natte ruimte is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels en bacteriën. De muren zijn makkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt.

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van base beton / woonbeton / leefbeton. Het is namelijk een alkalische vloer- en wandafwerking. Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Buiten dit wordt er nog een extra coating aangebracht. Dit maakt beton ciré een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Duurzaamheid

Base Beton / Woonbeton / Leefbeton is een uiterst duurzame toepassing voor elke ruimte in uw woning of bedrijf. Deze ambachtelijke betonlook gietvloerprodukten zijn CE-gecertificeerd en voldoen aan de strengste en modernste kwaliteitseisen qua veiligheid en comfort.

Tips voor onderhoud beton ciré

De speciaal ontwikkelde laklaag maakt Woonbeton zeer onderhoudsvriendelijk. Bij Knulst Gietvloeren ontvangt u bij aanschaf van uw vloer een eenvoudig onderhoudsadvies met alle do's en don'ts voor verzorging en onderhoud van uw nieuwe betonlook gietvloer. Zo zorgen wij er samen voor dat de conditie van uw gietvloer voor lange termijn gewaarborgd blijft.

Voordelen Beton Ciré

  • meest ambachtelijke (handgemaakt) gietvloertype
  • unieke natuurlijke uitstraling
  • sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk
  • naadloos, schimmelvrij en waterdicht
  • zeer geschikt voor vloerverwarming
  • kan gewoon over tegels heen

Kleuren en showroom

Beton Ciré is beschikbaar in maar liefst 64 zorgvuldig geselecteerde trendy kleuren, bestaande uit diverse grijs- en aardetinten maar ook vrolijke felle tinten. Deze kleuren zijn indicatief en kunnen in realiteit afwijken. Het is daarom van groot belang om uw nieuwe vloer in onze showroom te komen bezichten zodat u een realistisch beeld krijgt. Benieuwd naar afgeronde projecten? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan!

453