Gietvloer
Renoveren

Kan je een bestaande gietvloer laten repareren?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Gietvloer renovatie van Knulst Vloeren

Een huis gekocht die voorzien is van een gietvloer? Of bevat uw eigen gietvloer oneffenheden die u liever verwijdert ziet? Dan is een gietvloer renovatie een optie. Bij Knulst Gietvloeren bent u aan het juiste adres om meer te weten te komen over gietvloerrenovaties. Laten we u iets meer uit leggen over wat er komt kijken bij een gietvloerrenovatie.

De wijze waarop we de renovatie uitvoeren is afhankelijk van de reden van uw renovatiewens. Gaat het om een scheur of wat barsten die weggewerkt moeten worden, of wilt u een geheel nieuwe gietvloer over de bestaande gietvloer appliceren? Wanneer het gaat om een scheur wegwerken zijn er verschillende opties. Er is een ietwat provisorische manier waarop u de scheur in uw gietvloer weg kunt werken. Dit is door de scheur op te vullen. Echter zal het dan zichtbaar blijven dat daar een oneffenheid zit, zeker wanneer u weet dat de scheur er gezeten heeft. Een scheur kan ook gemaskeerd worden door middel van de airbrush techniek.

Werkzaamheden bij gietvloer renoveren

Moet de scheur volledig verwijderd worden? Dan is een optie om de gietvloer rondom de scheur te verwijderen. We beginnen dan weer bij de basis, door een goede primer te appliceren. Vervolgens bouwen we de gietvloer op dezelfde manier op zoals hij er al ligt. Ten slotte zal de gehele gietvloer geschuurd moeten worden en een nieuwe toplaag geappliceerd moeten worden. Dit laatste is noodzakelijk om de vloer weer naadloos te maken.

Heeft u nu een gietvloer liggen waarvan u uitgekeken bent op de kleur ervan, dan is het mogelijk om de gehele gietvloer te renoveren. De gietvloer wordt dan helemaal opgeschuurd, zodat de nieuwe laag goed kan hechten. Over de bestaande gietvloer wordt dan een nieuwe kleur geappliceerd, ook weer in meerdere lagen om de diepte van de kleur goed weer te geven. De vernieuwde gietvloer wordt wederom afgewerkt met een twee-componenten lak. Dit geeft de vloer de slijtvastheid en de vochtbestendigheid waar gietvloeren om bekend staan.

Reparatiemogelijkheden bij gietvloeren

Er zijn dus vele mogelijkheden om aan de slag te gaan met een bestaande gietvloer. Echter is elke vloer en ieder huis anders. Om dus zeker te weten wat voor uw vloer van toepassing is, raden we aan om eens in gesprek te gaan met onze gietvloerspecialisten. Zij kunnen alle mogelijkheden met u doornemen en samen met u op zoek gaan naar de beste oplossing.

Showroom en inspiratie

Benieuwd naar de huidige trends in gietvloeren? Bekijk dan onze inspiratie-pagina of vraag een gratis vloeren inspiratie magazine aan. Liever fysiek de gietvloeren bekijken? Bezoek dan onze vloerenshowroom. Welkom bij Knulst Vloeren!

495