Gietvloer over
een bestaande vloer

Welke mogelijkheden zijn er?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Kan een gietvloer over een bestaande vloer gegoten worden?

Net een nieuw huis gekocht die voorzien is van een vloer? Zit u met vragen over wat u met de bestaande vloer aan moet wanneer u een gietvloer in huis wilt laten appliceren? Hiermee kunnen wij u heel goed van dienst zijn. We weten namelijk precies wanneer een gietvloer wel over een bestaande vloer kan en wanneer niet.

Allereerst iets over de gietvloer. Deze vloer heeft een aantal vereisten om tot een mooi eindresultaat te komen. Zo is uiterste precisie van groot belang, om een zo glad mogelijke vloer te krijgen. Ook moet rekening gehouden worden met de werking van de ondervloer of de woning zelf, omdat dit kan zorgen voor scheurvorming. Een stabiele ondervloer is dan ook het allerbelangrijkst voor een gietvloer. 

Vraag professionals en voorkom scheurvorming in uw gietvloer

Dit brengt ons bij het onderwerp dat centraal staat, kan een gietvloer over een bestaande vloer gegoten worden? Een eerste vereiste is dus dat de ondervloer niet kan gaan werken. Hout is hierbij dus geen goed idee, omdat dit onder invloed van warmte of kou kan gaan werken. Dit zal uiteindelijk zorgen voor scheurvorming in uw vloer. Ook de vlakte van de vloer is van belang wanneer u overweegt om een gietvloer over de bestaande vloer te appliceren. Wanneer de vloer niet vlak is, zal dit leiden tot een slordig resultaat die nooit de uitstraling van een strakke en gladde gietvloer zal hebben. 

Welke vloersoorten zijn geschikt onder een gietvloer?

Welke vloeren zijn nu geschikt om een gietvloer overheen te leggen? Allereerst zijn tegelvloeren geschikt als mogelijke ondervloer. Ook een andere gietvloer kan dienen als ondervloer. Het is hierbij wel belangrijk dat de vloer voorbewerkt wordt alvorens er een gietvloer over aan te brengen. Dit kan betekenen dat de vloer geschuurd moet worden, in verband met een laklaag waardoor het gietmengsel niet kan hechten. Ook kan het nodig zijn om opnieuw te egaliseren, over de bestaande vloer heen.

Vloeren als PVC en hout raden we af om als ondervloer voor uw gietvloer te gebruiken. Hout werkt te veel en is niet eenvoudig zo te krijgen dat het niet doortekent in de gietvloer. Ook PVC kan gaan werken, waardoor scheurvorming optreedt in een gietvloer. Daarnaast is PVC zeer eenvoudig te verwijderen van een reeds bestaande ondervloer, waardoor het voordeliger is om PVC weg te halen. 

Kwalitatieve gietvloeren van Knulst

Mocht u besluiten om van een gietvloer uw nieuwe vloer te maken, dan haalt u daarmee een onderhoudsarme en slijtvaste vloer in huis. Met de neutrale en chique uitstraling van de gietvloer is het ook nog eens tijdloos. Al met al een keuze waar u op de lange termijn mee vooruit kunt. 

Inspiratie en showroom

Benieuwd naar de stijlvolle mogelijkheden die Knulst Vloeren voor u geselecteerd heeft? Vraag dan een gratis inspiratie magazine aan of bekijk de inspiratie-pagina. Liever fysiek gietvloeren bekijken? Bezoek dan onze showroom en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek van één van onze adviseurs. Welkom bij Knulst!

492