Gietvloer op
Houten Ondervloer

Kan dat? En waar moet je op letten?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Gietvloer op houten ondervloer, kan dat?

Vrijwel alle nieuwe woningen die gebouwd worden, zijn voorzien van een betonnen ondervloer. Bent u echter de eigenaar van een prachtige oude woning die nog een houten draagvloer heeft, dan bevindt u zich in een unieke positie. Dit heeft wel zijn uitwerking op de vloer die u kiest. Het eerste wat wij adviseren wanneer er een houten vloer in een woning ligt is: haal de vloer eruit, zodat er een betonnen ondervloer voor teruggeplaatst kan worden. Dat maakt het maken van een gietvloer makkelijker en minder arbeidsintensief. Toch is het niet altijd mogelijk om een houten ondervloer eruit te halen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om een draagvloer. Ook kan het zijn dat renoveerders de karakteristieke houten vloer in de woning willen laten liggen. Zelfs dan kunnen wij een gietvloer realiseren in uw woning, onder de juiste omstandigheden. 

Bij een gietvloer is een vlakke ondergrond vereist

Het allerbelangrijkste bij een gietvloer is een vlakke en egale ondergrond. Is dit niet het geval, dan zal de gietvloer niet mooi worden of zelfs gaan scheuren. Bij een houten ondervloer zullen onze vloerspecialisten eerst kijken of het hout nog kwalitatief goed is. Alle planken moeten goed zijn, omdat de ondervloer anders kan gaan werken en er scheurvormig optreedt. Zorgvuldige controle is van groot belang bij een gietvloer op een houten ondervloer.

Is de houten ondervloer helemaal in orde, dan wordt er gekeken naar een droge egalisatiemogelijkheid. Droge egalisatie bestaat bij Knulst Vloeren altijd uit Fermacell of Jumpax. Het zijn platen die over de houten vloer aangebracht worden, die aan de bovenkant helemaal vlak zijn. De naam droge egalisatie zegt het al, de platen worden op de vloer bevestigd, soms zwevend en andere keren vernageld en verlijmd. In tegenstelling tot natte egalisatie, die over een vloer uitgesmeerd wordt, kan droge egalisatie altijd toegepast worden op hout. 

Kies voor een kwalitatieve gietvloer van Knulst Vloeren

Na het aanbrengen van de droge egalisatie kan het gietvloerproces beginnen. Er worden meerdere en verschillende lagen aangebracht van het gietvloermengel. Welk mengsel dit is, is afhankelijk van het type gietvloer dat u kiest. Gaat u voor een PU gietvloer of kiest u liever voor beton ciré? Na elke laag is er een vastgestelde tijd om te drogen, waardoor het leggen van een gietvloer een arbeidsintensief proces is. U dient dus ook meerdere dagen uit te trekken voor het appliceren van de gietvloer. 

Het belangrijkste advies dat wij mee kunnen geven is: zorg dat u goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en de opbouw van het product. Kwaliteit is het belangrijkst bij een vloer die zeer intensief gebruikt zal worden.

Inspiratie en Gietvloeren Showroom

Benieuwd naar alle stijlvolle mogelijkheden met gietvloeren? Dan kunnen wij u blij maken met ons gratis inspiratie magazine. Dit magazine staat boordevol recent opgeleverde gietvloeren bij onze klanten thuis. 

Liever fysiek oriënteren? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom. Onze adviseurs geven u graag gedegen advies zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw persoonlijke woonsituatie. Welkom bij Knulst Vloeren!

490