Gietvloer in combinatie
met Tegels

Deze stijlvolle combinatie is verkrijgbaar bij Knulst Vloeren!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Gietvloer combineren met tegels - een stijlvolle combinatie!

Keuzestress bij het kiezen van een vloer omdat er zoveel moois te verkrijgen is? Waarom combineert u dan niet uw twee favoriete vloeren? Tegenwoordig gebeurt het vaak dat twee vloeren terugkomen in een interieur. De een kiest hiervoor omdat er op deze manier een scheiding tussen ruimtes aangegeven wordt en de ander vindt het speelse effect in een interieur belangrijk. Wat uw beweegreden ook is, bij Knulst is het allemaal mogelijk. Een veel geziene combinatie van vloeren is de gietvloer samen met keramische tegels. Beide vloeren groeien in populariteit en zijn hard onderweg om gelijktijdig de markt te veroveren.

Gietvloeren en tegels zijn beide bijzonder onderhoudsarme vloeren en kunnen goed tegen een stootje. Dit heeft veel voordelen, onder andere dat u tijdens het schoonmaken niet hoeft na te denken over welk onderhoudsmiddel voor welke vloer gebruikt moet worden. Ook zijn beide vloeren uitstekend geschikt in ruimtes waar geknoeid wordt met water en andere vloeistoffen. Dit komt omdat ze nauwelijks poreus zijn, waardoor de vloeistoffen niet in de vloer opgenomen worden, maar er op blijven liggen.

Redenen om Tegels te combineren met een Gietvloer

Ook esthetisch gezien hebben de vloeren iets van elkaar weg. Dit kan een mooi geheel creëren in een woning, terwijl er toch twee verschillende vloeren gebruikt worden. U vraagt zich misschien af, waarom zou ik dan voor twee verschillende vloeren gaan? Hier zijn verschillende redenen voor te noemen en ieder persoon heeft zo zijn eigen voorkeuren. Voor de een is het belangrijk dat er een duidelijke scheiding in de verschillende ruimtes aangeduid wordt. Zo kunt u er dan voor kiezen om een gietvloer in de woonkamer te laten appliceren en tegels in de keuken te leggen. Dit heeft ook allerlei praktische voordelen. Zo is een tegelvloer nog net iets sterker dan een gietvloer. In een keuken, waar veel met vet, water en zure materialen gewerkt wordt, is het dan praktisch om voor keramische tegels te gaan.

Bekijk gietvloeren en keramische tegels in de showroom

Ook in de badkamer kan het hebben van tegels voordelen hebben. Zo zijn tegels iets stroever dan een gietvloer, waardoor ze ook uitstekend op het natte gedeelte van de douche gebruikt kunnen worden. U kunt dit afwerken en er een geheel van maken door op de overloop en de slaapkamers weer voor een gietvloer te gaan.

Welke keuze of combinatie u maakt is afhankelijk van uw eigen afwegingen, smaak en voorkeur. Niets is goed of fout en zeker met tegels en gietvloeren kan het qua onderhoud niet meer mis gaan. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het uitzoeken van de juiste tegel en de juiste kleur gietvloer. Gaat u voor een groot contrast of houdt u liever de kleuren hetzelfde? In onze showroom kunt u alles rustig bekijken en na advies tot een weloverwogen keuze komen.

1172