Gietvloer in combinatie
met een houten vloer

Deze stijlvolle combinatie is verkrijgbaar bij Knulst Vloeren!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Gietvloer met Houten Vloer - Stijlvolle combinatie!

Twee totaal verschillende vloersoorten en toch zien we ze vaak samen terug in een interieur. Wat maakt de combinatie van gietvloer met hout toch tot een weergaloos eindresultaat? Is het de combinatie van robuust met strak? Of zal het meer komen doordat er een speels effect gecreëerd wordt wanneer er twee verschillende vloeren liggen? Aan u de keuze welke combinatie u maakt. De mogelijkheden zijn talloos.

Een gietvloer is een vloer die niet gelegd, maar gegoten wordt. In verschillende laagjes wordt er een vloer geappliceerd die slechts drie millimeter dik is. Een gietvloer werkt uitstekend met vloerverwarming en is makkelijk te reinigen.
Een houten vloer wordt ook wel een parketvloer genoemd en kan bestaan uit veel verschillende patronen. Van rechte stroken tot een visgraat vloer, Hongaarse punt, of zelfs een uniek 3D-effect, in onze showroom ligt het allemaal. Ook de kleur kan aangepast worden door middel van olie.

Overgang gietvloer naar houten vloer - unieke combinatie!

Wij bij Knulst Vloeren horen vaak dat klanten een combinatie van twee vloeren willen. Enerzijds een praktische vloer in de ruimtes waar dat belangrijk is en anderzijds een karakteristieke houten vloer in de ruimtes waar men de warme uitstraling van deze vloer graag terug ziet. Een verdeling tussen de twee vloersoorten die we veel zien is een gietvloer in de badkamer, toilet en keuken en in de overige ruimtes hout. De eerst genoemde plekken zijn ruimtes waar vloeistoffen gemorst kunnen worden en ruimtes die eenvoudig te reinigen moeten zijn. Een gietvloer is hier een uitstekende keuze, omdat deze vloer onderhoudsarm is en goed tegen een stootje kan.

Bezoek de parketvloeren en gietvloeren showroom

De karakteristieke houten vloeren zien we in dergelijke interieurs vaak terug in de woonkamer en slaapkamers. Een houten vloer geeft een warme uitstraling en doet vaak denken aan een huiselijke sfeer. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in rechte stroken, maar ook in allerlei unieke patronen. Door een vaak wat robuustere vloer te combineren met een strakke en tijdloze vloer, krijgt u een speels en sfeervol effect, zonder de vloer in uw interieur direct te laten overheersen.

In onze showroom hebben we alle verschillende soorten vloeren fysiek gelegd. Hier kunt u dus ook ervaren hoe het is om een gietvloer naast een houten vloer te zien liggen. Van contrastvergelijkingen, zoals een donkere gietvloer en een lichte houten vloer, tot verloop van kleur tussen gietvloer en houten vloer.  

505