Waarom een gietvloer in de badkamer
nog altijd zo populair is

Gepost op 04 april 2022 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Waarom een gietvloer in de badkamer nog altijd zo populair is

Door de jaren heen wisselen trends en interieurstijlen elkaar af. Een opmerkelijke trend die niet meer lijkt te verdwijnen, is de gietvloer. Waar dit type vloer door sommigen nog altijd geassocieerd wordt met een industriële of moderne woonstijl, zien we gietvloeren juist steeds vaker gecombineerd met allerlei andere stijlen. Bovendien is de gietvloer in de badkamer populairder dan ooit.

Een badkamer met gietvloer brengt veel voordelen met zich mee. Benieuwd of een gietvloer in de badkamer bij jou past? Dat ontdek je hier. 

Wat is een gietvloer precies?

De gietvloer is een uniek type vloer die gegoten of gespaand wordt aangebracht. Het betreft dus een vloeibaar materiaal dat moet uitharden. Een gietvloer herken je eenvoudig aan het geheel naadloze oppervlak. De vloer wordt in vijf tot zes lagen aangebracht. Iedere laag heeft een eigen functie. De uiteindelijke toplaag is een beschermende transparante lak die de gietvloer beschermt tegen inloop, vuil en vloeistoffen.

Dit zijn de voordelen van een gietvloer 

Gietvloeren zijn populair om meerdere redenen (niet in de laatste plaats om het uiterlijk). Enkele daarvan zijn:

  • Onderhoud: gietvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Dagelijks stofzuigen en bij vlekken even dweilen is vaak voldoende. 
  • Uiterlijk: gietvloeren hebben een uniek uiterlijk met een geheel naadloos oppervlak. 
  • Vloerverwarming: gietvloeren zijn uitermate goed te combineren met vloerverwarming.
  • Slijtvast: omdat gietvloeren elastisch en wendbaar zijn, heb je minder last van beschadigingen. 
  • Waterdicht: vloeistoffen zijn geen probleem voor de gietvloer.

De verschillende eigenschappen van gietvloeren maken dat ze geschikt zijn voor elke ruimte in huis en dus zelfs voor de badkamer.

De voordelen van een gietvloer in de badkamer

Er zijn maar weinig vloeren zo perfect voor de badkamer als een gietvloer. Dat komt onder andere doordat de gietvloer waterdicht is. Je kunt dit vloertype dus niet alleen in de badkamer maar zelfs onder de douchekop plaatsen. 

De andere reden dat een gietvloer in de badkamer perfect werkt, is omdat de vloer naadloos is. Dat betekent immers dat er ook geen vocht in naden en kieren trekt. Het is daarmee bovendien een hygiënische keuze. 

Het doortrekken van een vloer door de hele ruimte zorgt voor een samenhangend en dus esthetisch aantrekkelijk geheel. Met andere vloeren is dit vaak niet mogelijk, maar de gietvloer is er perfect voor. Er zijn bij Knulst meerdere soorten gietvloeren om uit te kiezen. Allemaal zijn ze geschikt voor de doucheruimte. Je keuze kun je dus volledig bepalen op basis van je smaak. Wij zorgen dat het past en mooi is afgewerkt!
 

Gietvloer op de wanden in de badkamer

Wil je die gietvloer uitstraling doortrekken in de hele badkamer? Dan kun je zelfs gietvloer op de wanden aanpassen aan de vloer. Onder andere met de beton ciré vloeren van Knulst kun je op de wanden hetzelfde materiaal plaatsen. Dit zorgt voor een stijlvol eindresultaat.

Gietvloeren van Knulst

Knulst Vloeren is al vier generaties lang een ambachtelijk familiebedrijf met hoogwaardige vloeren. We bieden variatie en gaan mee met de tijd. Bij Knulst kun je dus altijd terecht voor gegoten gietvloeren volgens de nieuwste trends en mogelijkheden. Bekijk onze showroom of laat je inspireren door ons assortiment. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

421