Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Gepost op 07 december 2020 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Waar gietvloeren voorheen uitsluitend in industriële omgevingen toegepast werden, zijn ze tegenwoordig veel te vinden in woningen en kantoren. Een gietvloer is immers mooi én functioneel! Mocht u geïnteresseerd zijn in een gietvloer, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de levensduur van dit type vloer is. De levensduur van een gietvloer hangt – net als met iedere andere vloersoort – af van verschillende factoren, zoals de gebruiksintensiviteit en hoe goed de vloer wordt onderhouden. Maar gemiddeld genomen gaat een gietvloer van Knulst 15-20 jaar mee.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Naast een relatief lange levensduur, heeft een gietvloer nog veel meer eigenschappen die bijdragen aan de populariteit van deze vloersoort. Maar wat zijn deze eigenschappen precies? Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten van een gietvloer op een rij:

  • Een gietvloer is uitstekend te combineren met een vloerverwarming;
  • Een gietvloer is eenvoudig in het onderhoud;
  • Een gietvloer is breed toepasbaar – kan in ieder vertrek gelegd worden;
  • Een gietvloer heeft geen naden en is hierdoor erg hygiënisch;
  • Een gietvloer wordt door veel mensen als esthetisch aantrekkelijk beschouwd;
  • Een gietvloer is in veel verschillende materialen, kleurstellingen en uitvoeringen verkrijgbaar.

U ziet, het is niet zonder reden dat steeds meer mensen kiezen voor de vele voordelen die een gietvloer biedt. Maar wanneer u kiest voor een gietvloer wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En hoewel een gietvloer onderhoudsarm is, komt het de levensduur ten goede om regelmatig onderhoud te plegen aan uw vloer.

Het onderhoud van een gietvloer

Door uw gietvloer goed te onderhouden, kan de levensduur verlengd worden. Maar hoe ziet goed onderhoud er precies eruit? Vuil zoals zandkorreltjes die naar binnen gelopen worden, kunnen slijtage aan de gietvloer veroorzaken. Daarom is het voor de levensduur van een gietvloer belangrijk dat deze regelmatig gestofzuigd en gedweild wordt.

Voor het reinigen van de gietvloer raden wij u aan om onderhoudsmiddelen van het merk HG te gebruiken. Voor de wekelijkse schoonmaakbeurt kunt u het beste HG Kunststofvloeren Glansreiniger P78 gebruiken. Is de vloer sterk vervuild? Dan kunt u ook HG Kunststofvloeren Krachtreiniger P79 (gebruik deze niet te vaak).

De verschillende lagen van een gietvloer

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag is de beschermende toplaag, deze laklaag zorgt dat de onderliggende lagen – de doorgaans de uitstraling van de gietvloer bepalen –  niet beschadigen. Deze toplaag, of topcoating, zal na verloop van tijd door het gebruik van de vloer beschadigen. Wij van Knulst raden aan om de toplaag ongeveer iedere 5 jaar te vervangen, afhankelijk van de gebruiksintensiviteit. Doet u dit niet, dan kunnen de onderliggende lagen beschadigen en wordt reparatie lastiger.

Toch schade aan uw gietvloer opgelopen? Wanneer het enkel oppervlakkige schade zoals krassen betreft, dan is het voldoende om enkel de topcoating opnieuw aan te brengen. Bij grotere schade kan zowel de kleurlaag als de laklaag opnieuw aangebracht worden, dan is uw gietvloer weer zo goed als nieuw! Tevens is het in sommige gevallen mogelijk om plaatselijk een schade te laten bijwerken middels een zogenaamde airbrush-techniek.

Meer weten over de gietvloeren van Knulst?

Zit u na het lezen van dit artikel alsnog met vragen omtrent een gietvloer of het onderhoud hiervan? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de perfecte vloer. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of per email op info@knulst-gietvloeren.nl

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

421