De voordelen en kanttekeningen
van een witte gietvloer

Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #trendsGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

De voordelen en kanttekeningen van een witte gietvloer

Gietvloeren komen in eindeloos veel interieurstijlen tot hun recht. De laatste tijd zien we een toenemende liefde voor de witte gietvloer. Woonmagazines, interieurblogs en stylisten beginnen er steeds vaker over. Is dat nou een goed idee, een witte gietvloer? Wat zijn de voordelen ervan, en zitten er ook nadelen aan een gietvloer in het wit? Dat ontdek je hier.

Over de witte gietvloer

Een gietvloer is een voer die gegoten wordt aangebracht - zoals de naam al doet vermoeden. Gietvloeren zijn strak, naadloos en goed te combineren met allerlei woonstijlen. De witte gietvloer is simpelweg een gietvloer met een witte toplaag. Je kunt zowel voor een gietvloer in wit mat kiezen als een gietvloer in wit hoogglans.

De voordelen van een witte gietvloer

Natuurlijk heeft een witte gietvloer precies die voordelen die je ook al krijgt bij ieder ander type gietvloer. Elke gietvloer is namelijk:

  • slijtvast;
  • waterdicht;
  • onderhoudsarm;
  • zeer geschikt voor vloerverwarming;
  • zacht en elastisch;
  • geluiddempend.

Al die voordelen krijg je ook wanneer je kiest voor een witte gietvloer. Maar een gietvloer in het wit biedt nog meer dan dat. Zo’n witte gietvloer heeft namelijk een unieke uitstraling. Witte vloeren zie je niet vaak en daarom is het de perfecte manier om je woning een stijlvolle, moderne uitstraling te geven. 

Witte gietvloeren combineren

Wit als kleur is bovendien uitzonderlijk goed te combineren. Kies voor aardetinten of juist voor bijzondere pastelkleuren. Of ga voor grijs, zwart en wit gecombineerd om de ruimte een moderne, rustige uitstraling te geven. 

Witte vloeren passen ook uitzonderlijk goed in de Scandinavische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door wit en natuurlijke kleuren, in combinatie met natuurlijke materialen. Wit is immers ook goed te combineren met lichte houttinten.

De keerzijde van witte vloeren

Witte gietvloeren zijn dan misschien populair, ze moeten wel bij je woonstijl en manier van leven passen. Een witte vloer betekent namelijk dat je elk vuiltje ziet zitten. Witte gietvloeren vragen dan ook om regelmatig onderhoud mits je vuil niet storend vindt. Het betreft dan niet meer onderhoud, maar wel vaker. 

Een PU gietvloer in wit is zeer strak afgewerkt met zo min mogelijk oneffenheden. Dit type vloer in het wit zie je bijna alles op. Een iets grovere vloer maakt vuil al minder zichtbaar, zelfs op een witte gietvloer. Een (hebroken wit) cementgebonden gietvloer is dan bijvoorbeeld ook een goed idee. Daar zit meer reliëf in. 

Een goed alternatief

Het is belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf in de keuze voor een witte gietvloer. Het ziet er prachtig uit, maar heb je tijd voor het extra onderhoud? Een huis vol kinderen en huisdieren of een woning waar je binnen op schoenen loopt is misschien niet geschikt voor een witte gietvloer. Een lichtgrijze gietvloer is dan een prima alternatief, en ziet er minstens zo chique uit! 

Witte gietvloeren van Knulst

Gietvloeren zijn bij Knulst in elke soort en kleur verkrijgbaar, dus ook in het wit. Onze witte gietvloeren worden met de grootste zorg geproduceert en geplaatst. Twijfel je nog over de kleur? Onze adviseurs staan klaar om je te helpen de juiste keuze te maken. Bezoek ook eens onze showroom en ontdek wat er allemaal mogelijk is met gietvloeren. 

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

421