Welke gietvloer is het beste en waarom?

Gepost op 18 januari 2022 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Welke gietvloer is het beste en waarom? 

Je overweegt een gietvloer aan te schaffen? Je bent niet de enige. Gietvloeren zijn ongekend populair en dat heeft verschillende redenen. De vloeren zijn duurzaam, stijlvol en gaan erg lang mee. Bovendien is er veel keuze in soorten en kleuren. Maar welke gietvloer is nu het beste?

Over de gietvloer

Een gietvloer kenmerkt zich doordat het materiaal van de vloer gegoten wordt aangebracht. De vloer wordt dus in vloeibare vorm aangebracht. Dat gebeurt met verschillende lagen, welke tussendoor steeds moeten opdrogen. De meeste gietvloeren bestaan uit 5 tot 6 lagen.

Gietvloeren herken je aan dat ze volledig naadloos zijn. Je hoeft immers geen planken of tegels tegen elkaar aan te leggen. Dat naadloze effect is deels de reden dat dit vloertype zo populair is geworden. Het heeft daarvoor namelijk een aantal unieke eigenschappen:

  • Gietvloeren zijn uitermate stevig.
  • Er ontstaan geen kieren of naden in je vloer. 
  • De vloer heeft amper onderhoud nodig en is hygiënisch.
  • Gietvloeren slijten niet snel en gaan lang mee. 

De gietvloer doet ook wel denken aan oude fabriekshallen, waar dit type vloer doorgaans voorkwam. Tegenwoordig zien we ze steeds meer in woningen. Gietvloeren passen bijvoorbeeld perfect bij een modern of industrieel interieur. Maar ze zijn ook goed te combineren met andere woonstijlen. 

De beste gietvloer van Nederland

Je bent op zoek naar de beste gietvloer die verkrijgbaar is? Het antwoord zal je misschien teleurstellen: er is niet één vloer de beste. Bij Knulst Vloeren zijn alle vloeren “de beste gietvloer van Nederland”. Het hangt namelijk allemaal af van welk type vloer jij mooi vindt, wat voor woning je hebt en hoe je leefstijl is. Jouw wensen zijn daarin bepalend. 

Lekker leven: de beste gietvloer

Heb je geen zin om je druk te maken om elk krasje en stukje vuil? Leef je graag ruig en zonder te veel voorzichtigheid? Dan is een cementgebonden gietvloer de ideale vloer voor jou. De beton ciré gietvloer is ook een optie. Het gaat erom dat je een gietvloer moet kiezen met reliëf. Beschadigingen vallen dan minder op. Bovendien mag die vloer vol zitten met scheurtjes, barstjes en belletjes. Dat is juist de charme van een stoere gietvloer. 

Strak en zonder scheuren

Wil je juist dat volledig strakke resultaat van een gietvloer, zonder scheurtjes en grove structuur? Dan is de PU gietvloer een betere optie. Dit is de beste gietvloer voor iedereen die een zo strak mogelijk resultaat wil. 

Houd er wel rekening mee dat een gietvloer nooit helemaal strak en glad is. Er kan altijd een scheurtje of belletje ontstaan, maar dat is juist wat deze vloeren zo bijzonder maakt. Die oneffenheden horen bij het eindresultaat en mogen gezien worden.

De beste gietvloer volgens kopers

Alle vloeren van Knulst zijn van de hoogste kwaliteit en gaan lang mee. Wel is er een type vloer dat tegenwoordig het meeste wordt verkocht. Dat is de grijze PU gietvloer met betonlook. Dit type vloer lijkt heel erg op beton maar is van kunststof. Je krijgt dus de lusten van een betonnen vloer, zonder de lasten. 

De beste prijs en kwaliteit gietvloer

Het is goed om te realiseren dat de laagste prijs niet altijd de beste prijs is. Een gietvloer is een investering. Iets meer uitgeven kan betekenen dat je veel langer van het resultaat geniet. Zo is de cementgebonden gietvloer iets voordeliger, maar of dit de vloer voor jou is hangt helemaal van je levensstijl en wensen af. Benieuwd wat voor jouw woning de beste optie is? De experts van Knulst geven graag advies.

Bij Knulst vind je alleen de meest hoogwaardige gietvloeren van duurzame, kwalitatieve materialen. Daarom geven wij altijd (afhankelijk van de soort) 2 tot 5 jaar garantie op de vloer en het leggen ervan: zo zeker zijn wij van de kwaliteit die we leveren. 

Er is geen ‘beste gietvloer’

De conclusie is dus dat geen enkele gietvloer de beste gietvloer van Nederland is. Elke vloer heeft eigen voor- en nadelen, en een compleet eigen uitstraling. Let in ieder geval op hardheid, porositeit en sterke van de laklaag in je keuze. Vind je het toch nog lastig? Vraag ons dan om advies, we helpen je graag aan de beste vloer voor jou.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

420