Wat kost een gietvloer?

Gepost op 18 januari 2021 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Wat kost een gietvloer?

Een gietvloer is een praktische vloer die steeds vaker toegepast wordt in zowel privé als zakelijke omgeving. De populariteit van gietvloeren is eenvoudig te verklaren:

  • Doordat een gietvloer naadloos is, is deze eenvoudig schoon te houden.
  • Een gietvloer is waterresistent, hierdoor kan een gietvloer in vochtige vertrekken gelegd worden – u kunt er zelfs op douchen!
  • Veel mensen beschouwen een gietvloer als esthetisch aantrekkelijk en past uitstekend in een modern of industrieel interieur.
  • Tot slot is een gietvloer een heel duurzame soort vloer die tot wel 20 jaar probleemloos mee kan gaan en onderhoudsarm is.

Heeft u interesse in een gietvloer? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat een gietvloer kost.Een gietvloer begint qua prijs met die van een goede kwaliteit PVC vloer. Een bewerkelijker type gietvloer of een gietvloer in een kleine ruimte is vergelijkbaar met de prijs van een hoogwaardige eikenhouten vloer.

Voor welk materiaal kiest u?

De ene gietvloer is de andere niet. Er bestaan grofweg vier soorten gietvloeren, elk op basis van een andere grondstof en elk met eigen toepassingen en eigenschappen. Hieronder vindt u een beknopte omschrijving van iedere soort gietvloer.

1. Egaline Gietvloer:
Een egaline gietvloer is een cementgebonden gietvloer met een ruige en geleefde industriële uitstraling. Een echte betonlook vloer dus. Dit type gietvloer is eenvoudig in onderhoud door de geleefde uitstraling. Eigenlijk wordt dit type vloer alleen maar mooier door de jaren heen vanwege het geleefde effect. Een egaline gietvloer is een 100% natuurproduct en is gemaakt van gerecycelde grondstoffen.

2. Polyurethaan gietvloer (PU):
Polyurethaan is speciaal ontwikkeld als gietvloer voor interieurs met een woonbestemming. Polyurethaan is kleurvast (in tegenstelling tot epoxy), scheurt zelden, voelt zachter aan de voeten en kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Het schoonmaken van een polyurethaan gietvloer kan met enkel een dweil en een stofzuiger – schoonmaken wordt nog makkelijker doordat een gietvloer naadloos is.

3. Cementgebonden gietvloer:
Een cementgebonden gietvloer wordt toegepast in zowel winkels, kantoren als woningen. Een cementgebonden gietvloer bestaat uit cement een bindmiddel, en andere natuurlijke grondstoffen. Een cementgebonden gietvloer kenmerkt zich door een gemêleerde kleur waarin onregelmatigheden als luchtbelletjes, krimpscheurtjes en doortekeningen van de ondergrond zichtbaar blijven. Dit is echter geen enkel probleem en versterkt juist de betonlook. In de loop der tijd zal dit soort gietvloer een ‘geleefde’ uitstraling vergaren, perfect voor in een industrieel interieur dus!

4. Beton ciré gietvloer:
Een beton ciré gietvloer wordt ook wel Leefbeton of Woonbeton genoemd. Beton ciré is onze meest ambachtelijke gietvloersoort met daarin de hand van de meester zichtbaar aanwezig. Dit type gietvloer wordt gespaand aangebracht waardoor een stijlvol reliëf zichtbaar en voelbaar is in de vloer. Beton ciré is een hoogwaardig en waterdicht cementgebonden vloerproduct. Beton ciré is naast vloeren uitstekend toe te passen in badkamers, op wanden, trappen, of aanrechtbladen en zelfs op meubels.

Meer weten over de verschillende soorten gietvloeren? Bekijk ons digitale overzicht en laat u inspireren!

In welk vertrek wilt u een gietvloer?

Als u er eens op let, zult u overal waar u komt gietvloeren aantreffen: Kantoren, winkels, restaurants, garages en natuurlijk in woningen. Veelzijdigheid is één van de eigenschappen van een gietvloer. Het oppervlakte van de vloer is van minder grote invloed op de prijs dan u zou verwachten. De prijs van een gietvloer zit hem namelijk vooral in de arbeidskosten en minder in de grondstoffen. Een gietvloer wordt namelijk in 3 tot 6 lagen aangebracht en er kan maar 1 laag per dag aangebracht worden. Hierdoor is het appliceren van een gietvloer aantrekkelijker in grotere vertrekken – zoals de woonkamer of keuken – dan in kleinere.

Een gietvloer is maatwerk

Zoals u ziet wordt de prijs van een gietvloer bepaald door meerdere factoren. Doordat een hoogwaardige gietvloer maatwerk is, kunnen wij geen vaste prijs voor een gietvloer geven. Is uw interesse in een gietvloer gewekt en wilt u meer weten over onze prijzen of over gietvloeren in het algemeen? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341-252787 of via email op info@knulst-gietvloeren.nl. We helpen u graag verder in de zoektocht naar uw ideale gietvloer.

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

420