Gietvloer in kleuren:
dit is er mogelijk met de PU gietvloer

Gepost op 26 april 2022 door Petra Knulst in #inspiratieGratis Magazine AanvragenGratis Magazine Aanvragen
Terug naar overzicht

Gietvloer in kleuren: dit is er mogelijk met de PU gietvloer

Wie denkt aan een gietvloer, ziet al gauw een neutrale grijstint voor zich. Gietvloeren worden dan ook vaak gecombineerd met een industrieel of modern interieur. Hoewel het klopt dat gietvloeren onder andere in natuurlijke- en grijstinten voorkomen, is het ook mogelijk meer gedurfde kleuren te kiezen.

Bij Knulst ben je aan het juiste adres voor een gietvloer in kleuren. Lees snel verder en ontdek wat er mogelijk is.

Over gietvloeren

Een gietvloer is een vloertype dat gegoten wordt aangebracht. Het vloeibare materiaal wordt aangebracht in meerdere lagen. De uiteindelijke toplaag is een beschermende transparante lak die de vloer beschermt tegen inloop van vuil en vloeistoffen. Het resultaat is een naadloze vloer in de gewenste kleur.

Soorten gietvloeren om uit te kiezen

De term ‘gietvloer’ is dus een verzamelnaam. Hieronder vallen een aantal soorten gietvloeren:

  • Polyurethaan of PU gietvloeren
  • Cementgebonden gietvloeren
  • Beton ciré gietvloeren
  • Epoxy gietvloeren

Met name de PU gietvloer leent zich uitstekend voor het produceren in meerdere kleuren.

PU gietvloer in RAL-kleuren verkrijgbaar

De PU gietvloer is in een aantal standaard kleuren verkrijgbaar bij Knulst. Op onze pagina over Unikleur PU gietvloeren zie je wat er allemaal mogelijk is. Bovendien liggen de verschillende gekleurde vloeren ook in onze showroom. De tinten variëren van grijs en wit tot knalgeel en zelfs rood.

Je kunt de PU gietvloer in kleuren van RAL bestellen. Iedere RAL-kleur heeft een eigen nummer. Met het unieke coderingssysteem van RAL worden onder andere verfkleuren aangeduid. Het is daarmee mogelijk om zelf kleuren samen te stellen.

Gietvloer in kleuren op maat

Liever zelf een kleur voor je gietvloer uitzoeken? Bij Knulst Vloeren kan het. Als de standaard PU gietvloer kleuren niet in de smaak vallen, dan kun je een eigen kleur samenstellen. Dit is wel tegen een meerprijs.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een RAL-kleur te combineren met een ander kleurtype. Zo creëer je de tint die helemaal aansluit op je woonwensen. De gietvloer wordt dan volledig voor je op maat gemaakt.

Andere gietvloeren in kleuren

Met name de PU gietvloeren zijn uitermate geschikt om in kleur te produceren. De merken waar Knulst mee samenwerkt, hebben dan ook tal van trendy kleuren ontwikkeld om uit te kiezen. De betonlook PU gietvloer bestaat bijvoorbeeld uit twee unikleuren, welke je ook zelf kunt samenstellen indien gewenst.

Andere soorten gietvloeren lenen zich minder voor een breed assortiment aan kleur. Dat betekent niet dat er niks mogelijk is: ook andere soorten zijn vaak tenminste in een aantal kleuren en patronen verkrijgbaar.

Bezoek de showroom voor inspiratie

Benieuwd welke gietvloer kleuren er allemaal mogelijk zijn? In onze showroom kun je ze allemaal bewonderen. Daar kun je ook informeren over het zelf samenstellen van een gietvloer kleur. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geschreven door:

Petra Knulst - Interieurstyliste - Knulst Gietvloeren - Nunspeet - www.knulst-gietvloeren.nl.png
Petra Knulst Interieurstyliste

Heeft u nog vragen?

420