Alifatische of
Aromatische Gietvloeren

Wat is het precies? En wat zijn de verschillen?

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

Waarom gietvloeren verkleuren of niet

Bij de verschillende mogelijkheden van een gietvloer wordt vaak gedacht aan het verschil tussen een PU gietvloer of een cementgebonden gietvloer. Maar wist u dat ook binnen de PU gietvloeren weer verschillen zijn? Dat zijn de zogenaamde aromatische en alifatische gietvloeren. Voordat u een gietvloer aanschaft is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen deze twee kunstharsvloeren. 

Technisch gezien verschillen de bestandsdelen van een aromatische en alifatische gietvloer van elkaar. Een PU gietvloermengsel is opgebouwd uit hars en een harder. Deze combinatie zorgt voor het ijzersterke resultaat dat we een gietvloer noemen. Het verschil tussen beide PU gietvloeren zit hem in de harder. De harder van een aromatische gietvloer is bruin van kleur in tegenstelling tot de transparante harder van de alifatische gietvloer. Door dit verschil verkleurd een aromatische gietvloer sneller dan de alifatische gietvloer, die niet of nauwelijks verkleurd. 

Alifatisch verkleurd niet - Aromatisch verkleurd wel

Doordat een alifatische gietvloer niet verkleurd en een aromatische gietvloer wel, zal dit terug te zien zijn in de prijs-kwaliteitverhouding. Bij Knulst Vloeren adviseren we onze klanten altijd dat kwaliteit op de lange termijn voordeliger zal zijn. Dat is ook de reden dat wij hoofdzakelijk alifatische gietvloeren opleveren. Een alifatische gietvloer heeft een hoge UV-weerbaarheid en is daarom niet gevoelig voor verkleuring.

Bij Knulst Vloeren ontvangt u een gietvloer die over het algemeen alifatisch is. Om een kwalitatief eindproduct te realiseren worden er meerdere lagen aangebracht van het gietvloermengsel. Om doorschijning van de ondervloer te voorkomen wordt er eerst een aromatische gietvloerlaag aangebracht. Deze laag is tevens een test om te zien of er nog oneffenheden in de vloer zitten. Vervolgens worden meerdere lagen van de alifatische gietvloer aangebracht. Deze wordt afgewerkt met een twee-componenten lak, waarna een krachtig eindproduct ontstaat waar u jaren plezier van heeft.

Kwalitatieve kleurvaste gietvloeren van Knulst

Tijdens een gesprek met onze gietvloeradviseurs zult u erachter komen wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf en applicatie van een gietvloer. Zij kunnen u alles vertellen over de verschillende soorten en mogelijkheden.

Bij Knulst Vloeren kunt u echter zeker zijn van het feit dat u uitsluitend kwaliteit ontvangt. Knulst Vloeren heeft uitsluitend kwalitatieve gietvloer soorten in het assortiment opgenomen. Een gietvloer kost een aanzienlijk bedrag. En daar wilt u geen omkijken naar hebben. Dat begrijpen wij als geen ander.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze gietvloeren showroom en ontvang een vrijblijvend advies. Zo kunt u een gedegen keuze maken in uw zoektocht naar een vloer. Welkom bij Knulst Vloeren!

489