10dB en Gietvloeren

Een gietvloer in uw appartement!

Gratis Magazine Aanvragen Gratis Magazine Aanvragen

10dB Gietvloeren

Wanneer u een appartement gaat kopen zult u ontdekken dat er bepaalde eisen en voorschriften zijn waaraan u moet voldoen. Een van die eisen heeft betrekking op uw vloer, de zogenaamde 10dB geluidsnormering. Vaak wordt gedacht dat het dan gaat om een maximale geluidssterkte van 10dB, maar wat in werkelijkheid bedoeld wordt is contactgeluidsreductie van 10dB. Dat betekent dat het geluid in uw appartement, dat door uw vloer klinkt, verminderd moet worden met 10dB. Deze voorschriften zijn opgesteld door de Nederlandse Stichting Geluidshinder en worden bijna altijd overgenomen door de Vereniging van Eigenaars (VvE) van uw appartementencomplex. De bedoeling is dat geluidsisolatie niet alleen goed op de muren toegepast is, maar ook op vloeren. Geluid dat via de vloer naar de onderburen gaat moet verminderd worden, vandaar dat de 10dB geluidsnormering in het leven geroepen is.

Gietvloer met geluidsreductie

Nu is het zo dat een gietvloer niet een hele dikke laag heeft. Over het algemeen reduceert een standaard polyurethaan (PU) gietvloer zo’n 4 tot 7 dB van de geluiden. In sommige gevallen wordt dit goedgekeurd in een appartementencomplex. Niet getreurd, want wij van Knulst Vloeren kunnen ervoor zorgen dat u toch van een gietvloer in uw appartement kunt genieten en tevens aan de 10dB geluidsnormering voldoet. Dit doen wij door een speciale ondervloer toe te passen die voor extra geluidsdemping zorgt. Door deze maatregel kunt u prima voldoen aan de 10dB geluidsnormering.

10dB Gietvloer inclusief vloerverwarming

Wanneer u overweegt om vloerverwarming in uw appartement te nemen is ook dit mogelijk in combinatie met de ondervloer. U zult, wanneer de vloer eenmaal geappliceerd is, het verschil niet merken met of zonder ondervloer. Omdat de ondervloer die wij gebruiken gecertificeerd is, ontvangt u bij oplevering van de vloer een certificaat. Dit certificaat kunt u tonen aan de VvE en daarmee aantonen dat u aan de geluidsnorm voldoet.

Mocht een PU gietvloer, een betonlook gietvloer of beton ciré uw droomvloer zijn, dan is deze droom nog steeds waar te maken. De specialisten van Knulst zullen er alles aan doen om u zo goed mogelijk te informeren over de opties die u met een gietvloer in een appartement heeft.

Inspiratie en showroom

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op gebied van gietvloeren of wilt u extra geïnformeerd worden over onze 10dB mogelijkheden in combinatie met gietvloeren of andere vloersoorten? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine (boordevol recent opgeleverde vloerprojecten bij onze klanten thuis) aan en laat u inspirereren door al het moois wat wij u te bieden hebben. Liever online oriënteren? Bezoek dan onze inspiratie-pagina op deze website. Geeft u de voorkeur aan een fysieke afspraak en wilt u onze vloeren in het echt bewonderen? Maak dan een afspraak in onze showroom. Hartelijk welkom bij Knulst Vloeren!

427